داوود رشیدی هشتاد ساله شد. رشیدی سال ۱۳۱۲ در تهران، خیابان ری، به دنیا آمد. او تحصیلات ابتدایی را به دلیل فعالیتهای دیپلماتیک پدرش در تهران و ترکیه به اتمام رساند و دوره متوسطه را دوباره در تهران شروع کرد.
داوود رشیدی در خانوادهای هنردوست متولد شد. پدر او با این که دیپلمات بود اما به هنر نمایش علاقه فراوان داشت و حتی نامش جزو تحصیلکنندگان اولین مدرسه سینمایی ایران ثبت شده است. این علاقه باعث شده بود تا پدر رشیدی با برخی نامآوران حوزه نمایش رفت و آمد داشته باشد و به تبع این موضوع حتی یکبار داوود هفت ساله را روی سن تئاتر فرستاد تا نقشی را در نمایش مردم ایفا کند.
شیدی از سال دوم متوسطه به پاریس رفت و در فرانسه دیپلم گرفت. بعد از آن در ژنو سوئیس مشغول به تحصیل در رشتههای تئاتر و علوم سیاسی شد. از دانشگاه ژنو لیسانس علوم سیاسی و از آکادمی موزیک ژنو دیپلم هنرپیشگی و کارگردانی را دریافت کرد.
داوود رشیدی در ژنو ۴ سال به طور حرفهای مشغول به کار شد. در تئاتر کاروژ در چند نمایش به عنوان بازیگر ایفای نقش کرد و همچنین به کارگردانی چند نمایش پرداخت. او در اواخر سال ۱۳۴۱ شمسی به ایران بازگشت.
رشیدی در اوایل سال ۱۳۴۲ در اداره هنرهای دراماتیک مشغول به کارشد و همان جا بود که با افرادی نظیر جمشید مشایخی، فخری خوروش، علی نصیریان، عزتالله انتظامی، محمدعلی کشاورز و دیگر بزرگان تئاتر و سینمای ایران آشنا شد.
طولی نکشید که داوود رشیدی به تلویزیون ملی ایران رفت و مسئولیت واحد نمایش را برعهده گرفت. او در این سالها گروه تئاتر امروز را پایهگذاری کرد که هنرپیشگانی همچون پرویز فنیزاده، داریوش فرهنگ، مهدی هاشمی، فهیمه راستکار، سیاوش طهمورث، مرضیه برومند و سوسن تسلیمی به عضویت در آن درآمدند.
فعالیتهای رشیدی در حوزه تئاتر در آن زمان بسیار چشمگیر بود و نمایشنامههای بزرگانی چون ویلیام شکسپیر و ساموئل بکت را به اجرا درآورد. الکترا، در انتظار گودو، آنتیگون، پرومته، خانه روشن، دیکته و زاویه، پیروزی در شیکاگو، رویای نیمه شب تابستان، وای بر مغلوب، فیزیکدانان، شاه داوود، عروسی باقرخان، ریچارد سوم و...از جمله آثار مهمی هستند که رشیدی در آنها حضور داشته است.
رشیدی از سال ۱۳۵۰ با فیلم سینمایی "فرار از تله" وارد عرصه بازیگری سینما شد. او اما مانند بسیاری از اهالی تئاتر که وارد سینما شدهاند، تئاتر را مقدم بر سینما میدانست و هنوزهم میداند.
داود رشیدی پس از بازی در چند فیلم نه چندان مهم، دومین نقش چشمگیر سینماییاش را با فیلم کندو اثر زنده یاد فریدون گله رقم زد.
داوود رشیدی کارنامه نقشآفرینی در بیش از ۳۵ فیلم را دارد او خود در این باره میگوید:"من قطعا درهر کاری که حاضر شدم و یا نقشی را قبول کردم با انتخاب و دقت خودم این کار را انجام دادم. به تک تک آنها علاقمندم. اما خاطرات خوبی از همکاری با کیومرث پوراحمد و مرحوم علی حاتمی دارم."
داوود رشیدی بعد از انقلاب اسلامی در ایران از معدود هنرپیشگانی بود که که اجازه فعالیت دوباره در عرصه سینما را یافت. او در سالهای نخست بعد از انقلاب عموما در نقشهای منفی ایفای نقش کرد.
رشیدی در سال ۱۳۵۹ با چهار فیلم کرکسها میمیرند، طلوع انفجار، اعدامی، و آقای هیروگلیف بر صحنه سینما بازگشت.
مشهورترین و محبوبترین جلوههای ایفای نقش توسط داوودرشیدی در تلویزیون رقم خورد. در کنار بازی در سریالهایی مانند این روزها، عطرگل یاس، خودرو تهران ۱۱، امام علی و... بزرگترین حضور پرجلوهاش با سریال علی حاتمی یعنی هزاردستان متبلور شد.
رشیدی در چندین سال اخیر تجربه تهیهکنندگی را هم به تجربیات خود افزوده است که همگی در چارچوب فیلمهای فرهنگی است. امتحان، قطعه ناتمام و صبحی دیگر از جملهفیلمهایی است که رشیدی آنها را تهیه کرده است.
داوود رشیدی که خود از ابتدای تاسیس خانه سینما در این نهاد سینمایی حضور داشته و سالها ریاست انجمن بازیگران را در این نهاد بهعهده دارد، اعلام انحلال خانه سنما را اتفاقی ناراحتکننده خواند و گفت: این نهاد هرگز منشا درگیری با هیچ نهاد دیگری نبوده و دغدغهاش سینمای این مملکت است.